Veelgestelde vragen

Misschien wordt je vraag wel beantwoord door onze FAQ:

Jazeker!

Dankzij het dubbellaagse systeem, speciaal ontwikkeld polyester en de elasticiteit van de sokken wordt wrijving voorkomen, vocht snel afgevoerd en zit de sok altijd strak passend om de voet. Natuurlijk is het ook belangrijk om de juiste sokken te kiezen voor de juiste activiteit.

Langere afstanden en gevoeligere voeten vragen om dikkere sokken. Ook de schoen heeft veel invloed, en iedereen heeft unieke voeten. De juiste keuze maken is daarom cruciaal.

Maattabel.
Maat S = schoenmaat 34-36,5
Maat M = schoenmaat 37-41,5
Maat L = schoenmaat 42-46
Maat XL = schoenmaat 46,5

In beginsel wordt aanbevolen een maat te kiezen groter dan het maatbereik. Bijvoorbeeld heb je schoenmaat 41-42 kies dan een maat L (schoenmaat 42-46).

Na het wassen wordt de sok het algemeen één schoenmaat kleiner. In bovenstaande voorbeeld passen de sokken hierna perfect.

De binnensok moet ‘comfortabel strak’ om de voet heen zitten om optimaal te kunnen werken. Namelijk hoe ruimer de sok zit, des te meer het gaat schuiven.

Bij Wrightsock voeren wij vier verschillende modellen. Elk model is vernoemd naar de orginele Amerikaanse termen. Elk model is gericht op een bepaald soort schoen, want het is natuurlijk belangrijk dat je de juiste sok voor jou schoenen draagt.

SokhoogtenLow Tab
Het Low Tab model is een enkelsok geschikt voor sneakers en lage schoenen. Een handige toevoeging is de ’tab’, een klein lipje aan de achterkant van de hiel waarmee de sokken makkelijk aan of uit zijn te trekken.

Quarter
Het Quarter model komt tot net boven de enkel, en is ideaal voor sporters, lage wandelschoenen en lichte vrijetijdsschoenen.

Crew
Het Crew model is een klassieke hoge sok, die veel warmte biedt door de hogere schacht. perfect voor stevige wandelschoenen en kouder weer.

OTC
OTC staat voor over-the-calf en dat is precies ook de bedoeling voor deze hoge sok die tot de kuit komt. Maximale warmte en comfort voor mensen die graag hoge sokken dragen.

Ja, de Wrightsocks kunnen worden gewassen in de wasmachine. Maximaal 40 ⁰C, bonte/gekleurde was en geen wasverzachter gebruiken. De Wrightsocks kunnen het beste binnenstebuiten gewassen worden. Zo blijven de sokken langer mooi.

Na het wassen kunt u met de hand de binnensok weer naar binnen keren en zal de sok weer direct goed zitten bij het aantrekken.

Ja, de Wrightsocks kunnen worden gedroogd in de droger bij een lage temperatuur, behalve de Merino Coolmesh II sokken. Aan de waslijn laten drogen heeft sowieso de voorkeur.

Als u gevoelig bent voor blaren, is het belangrijk de sokken te wassen voordat u de sokken voor de eerste keer draagt. Het garen ondergaat een speciale bewerking in het productieproces. Aan het garen wordt was toegevoegd om deze door de machines te voeren.

Deze was wordt zelfs met lauw water gemakkelijk van het garen verwijderd. Hierdoor wordt de sok nog gladder en zachter – een belangrijke voorwaarde voor de bescherming tegen blaren.

Bij Wrightsock garanderen wij blaarvrij wandelen. Mocht u toch blaren lopen met onze sokken, kan u altijd contact met ons opnemen om toch een passende oplossing te vinden.

En als u uw bestelling heeft ontvangen maar u bent over één of meerdere artikelen niet tevreden of is de maat niet goed? Dan kunt u uiteraard uw aankopen ruilen of retourneren.

Hiervoor verwijzen u naar de retourvoorwaarden.