De productie van Wrightsock gebeurt in North Carolina, in de Verenigde Staten. Opgericht door Ellis Bill en Alline Wrightenberry in 1948 als groothandel, worden sinds 1988 ook sokken geproduceerd in de Wrightenberry Mills fabriek.

In 1988 was Jerry Wrightenberry de tweede generatie die de fabriek bestuurde. Hij ontwikkelde de dubbellaagse Wrightsock als oplossing voor zijn zoon. Als fanatiek sporter liep zoon Joey namelijk vaak blaren, en hoe meer hij trainde, hoe meer hij werd gehinderd in zijn prestaties. Jerry besefte zich dat de sleutel tot succes, en optimale, blaarvrije sport prestaties van zijn zoon Joey lag in het materiaal. 

Juist bij de voeten werd te veel wrijving, warmte en vocht opgebouwd en werd de huid verzwakt en beschadigd. Hiervoor ontwikkelde Jerry speciaal Dri-Wright polyester om het vocht af te voeren en een dubbellaagse voering om de wrijving op te vangen.

Tegenwoordig besturen Joey en zijn zus de fabriek in het oosten van de Verenigde Staten. Sinds 1988 worden er nog elke dag verbeteringen in het ontwikkelingsproces gemaakt om de beste kwaliteit te blijven garanderen.

In de Benelux is Jongejans Trading de trotse distributeur van de Wrightsock.