Hoe Wrightsock uw voeten beschermt tegen blaren
Iedere wandelaar en sporter heeft wel eens een pijnlijke blaar gehad. Maar dankzij de dubbellaags technologie van Wrightsock behoren blaren tot het verleden.

Blaarvorming wordt veroorzaakt door drie factoren:

  • Wrijving 
  • Warmte
  • Vocht

Wrightsock pakt alle drie de factoren aan zodat u blaarvrij kan wandelen, sporten en genieten.

Minimale wrijving
Met elke stap die je zet, veroorzaak je kleine verschuivingen tussen je schoen, sok en huid. Over lange afstanden kan deze wrijving resulteren in warmlopen. Het dubbellaags systeem van Wrightsock vangt dit op door de binnen- en buitensok op drie punten met elkaar te verbinden. Zo kan wrijving veroorzaakt door het afwikkelen van de voet tussen de binnensok en buitensok worden opgenomen. Dit in tegenstelling tot enkellaags sokken waarbij de wrijving tussen sok en huid ontstaat.

Minimale warmte
Het dubbellaags systeem voorkomt zo veel mogelijk het schuren en verschuiven van de huid en sok en veroorzaakt daarom nauwelijks wrijvingswarmte. Zo blijven je voeten koeler, je huid droger en sterker.

Minimaal vocht
De binnensok bestaat uit speciale gepatenteerde Dri-Wright polyester vezels. Deze holle vezels voeren het vocht snel af naar de volgende laag en zo zorgt Wrightsock voor merkbaar drogere voeten. Droge voeten zijn sterke voeten, en zullen minder snel blaren ontwikkelen.

Sokkenmodellen

Bij Wrightsock voeren wij vier verschillende modellen. Elk model is vernoemd naar de originele Amerikaanse term, en is gericht op een bepaald soort schoen. Het is natuurlijk belangrijk dat je de juiste sok voor jou schoenen draagt.

Low Tab

Het Low Tab model is een enkelsok geschikt voor sneakers en lage schoenen. Een handige toevoeging is de ‘tab’, een klein lipje aan de achterkant van de hiel waarmee de sokken makkelijk aan of uit zijn te trekken.

Quarter

Het Quarter model komt tot net boven de enkel, en is ideaal voor sporters met sportschoene lage wandelschoenen en lichte vrijetijdsschoenen.

Crew

Het Crew model is een klassieke hoge sok, die veel warmte biedt door de hogere schacht. Perfect voor stevige wandelschoenen en kouder weer.

OTC

OTC staat voor over-the-calf, en dat is precies ook de bedoeling voor deze hoge sok die tot de kuit komt. Maximale warmte en comfort voor mensen die graag hoge sokken dragen.

Sokken diktes

Één van de belangrijkste keuzes als het gaat om wandelsokken is de dikte. De dikte is namelijk bepalend voor de bescherming en comfort die je voet geniet tijdens het wandelen. Een goede vuistregel is: hoe intensiever het gebruik, hoe dikker de sok moet zijn.

Bij Wrightsock bieden we vier diktes aan: dun, middeldik, middeldik gepolsterd en dik gepolsterd.

Dun

Deze dunne lightweight sokken van Wrightsock zijn bij uitstek geschikt voor lichte inspanningen en belasting. Ontworpen voor een maximaal ademend vermogen in combinatie met minimaal design. Ideaal voor dagelijks gebruik in vrijetijdsschoenen, sportschoenen of lichte wandelschoenen.

Bekijk hier onze lightweight sokken.

Wrightsock low tab coolmesh

Middeldik

Onze middeldikke sokken zijn allround technische sokken die duurzaam, stevig, ademend en zacht zijn. Geschikt voor vrijetijdsschoenen, wandelschoenen, sportschoenen en een grote verscheidenheid aan sportieve en dagelijkse activiteiten in elke omstandigheid.

Bekijk hier onze midweight sokken.

wrightsock run

Middeldik gepolsterd

De middeldik gepolsterde sokken zijn net zo veelzijdig als de middeldikke sokken. Echter, deze uitvoering is uitgebreid met een gepolsterde versteviging bij de hak en teen. Dat maakt deze klassieke wandelsok ideaal voor langere afstanden en zwaardere belasting.

Bekijk hier onze light cushion sokken.

wrightsock escape red

Dik gepolsterd

Het echte zwaargewicht in de Wrightsock collectie zijn de dik gepolsterde sokken. Robuust, stevig, en gemaakt voor langdurige, zware belasting. Met verstevigde teen en hak voor maximale demping. Uitermate geschikt voor lange afstanden, berg tochten, hiking en trekking.

Bekijk hier onze dikke Cushion sokken.

wrightsock adventure crew run

Maatvoering

De maatvoering van onze Wrightsocks is ruim:

Onze sokken worden gemaakt van meer lycra en nylon dan normale sokken, waardoor ze zeer elastisch zijn. Dit levert een sok op die altijd strak en passend om je voet zit. Namelijk hoe beter de sok past, hoe minder die gaat schuiven en wrijving veroorzaakt. Dit zorgt er ook voor dat Wrightsock sokken een ruime maatvoering hebben.

Overzicht maten Wrightsock

Het Materiaal

Wrightsock sokken worden gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen.

 

Dri-Wright II Polyester
Het belangrijkste ingrediënt in de Wrightsock formule is het gepatenteerde Dri-Wright II polyester dat speciaal voor Wrightsock is ontwikkeld. Deze polyester vezel bestaat uit kleine kanaaltjes, waardoor het vezeloppervlak erg groot is. Vocht kan hierdoor snel verdampen, en zorgt voor een snel drogende sok. Deze vezel is in elke sok van Wrightsock verwerkt, en is het geheim achter de vocht afvoerende kwaliteiten van Wrightsock.

 

Nylon
Onze sokken bevatten gemiddeld tussen de 20 en 26% nylon. Dit materiaal is snel drogend, maar vooral duurzaam. Nylon maakt de sokken steviger, en is daarom ook in grotere mate verwerkt in de buitensok, die het zwaarder te verduren krijgt.

 

Lycra
Wrightsock sokken hebben relatief veel lycra, en dit niet zonder reden. Lycra zorgt voor elasticiteit wat van groot belang is voor het goed passend krijgen van onze sokken. Namelijk hoe beter de sok past, des te minder wrijving er vrij komt. Onze sokken passen strak rond de enkel, en vormen zich altijd passend naar uw voeten.

 

Merino-wol
Voor onze wollen sokken gebruiken wij alleen merino-wol. Merino staat bekend om zijn zachtheid en is een van de populairste wol soorten. Maar wol heeft nog meer voordelen: het is antibacterieel, kan ontzettend veel vocht opnemen. Ook zorgen de natuurlijke holle vezels voor een goede lucht circulatie wat het weefsel een ademende kwaliteit geeft.